+1 479 231 4221
Blog

Leadershipul inovativ în companii

Autor: Monica Soare, data publicarii: 08 apr 2014

Este general acceptat că în mediul business actual, inovația este vitală atât pentru avantajul competitiv cât și pentru succesul pe termen lung. Nu este un secret faptul că tot mai multe companii își schimbă viziunea și strategia pentru a deveni companii inovative de succes.

În mod contrar față de percepția comună, succesul inovator nu este determinat doar de bugetul companiei din R&D. Cercetarile arată că nu există o relație semnificativă între performanțele financiare și inovație și nici tehnologia nu joacă cel mai important rol. Dimpotrivă, companiile inovatoare, sunt cele care își concentrează toată atenția pe nevoile clienți și anticiparea acestora. Strategiile folosite de majoritatea acestor companii includ cercetări asupra nevoilor, dorința de a se angaja într-o cultură a inovației și nu în ultimul rând recompensarea  angajaților care își dezvolată abilitățile de inovație.

Fără a ţine cont de nivelul de management, liderii care vor să evolueze sau să îşi ajute businessul să supraveţuiască trendurilor în continuă schimare trebuie să se aplece asupra unor tehnici eficiente de stimulare a leadershipului inovativ.

Implementarea unui set de instrumente ce stimulează inovaţia nu doar în departamentele de creaţie ci la toate nivele de activitate, pot dezvolta îmbunătăţiri ale produselor. Liderul inovativ este în permanenţă conectat la noutăţile tehnologice, convins că există o soluţie mai bună, un serviciu mai rapid sau un proces mai puţin costisitor. Cu o percepţie realistă a mediului exterior, aceştia adaptează inovaţia la cererea reală a pieţei, încercând să îmbunătăţească constant starea actuală a procesului tehnologic sau a serviciului pe care îl livrează.

Mulți dintre noi au idei bune sau chiar o viziune foarte bună a ceea ce se va petrece pe viitor. Dilema este, cum le punem in practică și care este rolul HR-ului în construirea unor structuri care să găzduiască inovația. Liderii de HR trebuie să înțeleagă că inovația are o importanță critică în ziua de azi. David Neeleman spune că inovația este încercarea de a găsi o cale de a face ceva mai bine decât a fost făcut vreodată.

Vă așteptăm la HR Summit, unde veți afla care sunt instrumentele ce stau la îndemâna HR-ului pentru a crea o cultură care sprijină inovația în companii.

 

Testimoniale

"M-am simțit bine în timpul interviului, așa cum nu m-am mai simțit de multă vreme. Mi-a plăcut deschiderea recruiterului și faptul că am primit feedback în timpul conversației telefonice."

Candidat implicat în procesul de recrutare

„Trainer comunicativ, deschis, pregătit atât în ceea ce privește partea teoretică cât și cea practică.
Training bine structurat.”

Elena Mihai, Banca Transilvania

„Îmi place foarte mult Monica atât ca persoană cât și ca trainer, face totul să pară ușor și amuzant.
Trainingul a fost unul productiv, am învățat foarte multe, mi-a plăcut atmosfera destinsă și interactivă”

Mirela Atudorei, Transylvania College

Like us on Facebook

Nume:
Email:
Companie:
Functie:
 

 

 

 

Telefon: +1 479 231 4221  

 

Adresa: Str. Macesului nr. 56i,
Cluj-Napoca, jud. Cluj
© 2022 Artwin Consulting - firma de consultanta resurse umane, training si coaching