+1 479 231 4221
Blog

Cum să ne păstrăm eficienţa înainte de sărbători?

Autor: Monica Soare, data publicarii: 18 dec 2013

Cu toţii simţim că în săptămâna dinaintea Crăciunului nu ne putem concentra asupra eficienţei. Ne luăm cu tot felul de activităţi colaterale, ascultăm colinde, îl aşteptăm pe Secret Santa însă magia Craciunului afectează grav sănătatea productivităţii.

Sfârşitul de an este o perioadă încărcată, situaţiile trebuie încheiate iar ceea ce trebuie terminat săptămâna aceasta nu se poate amâna pe 2014.

Dar parcă nici nu am vrea să ratăm toată distracţia... 

Iată mai jos câteva trucuri pentru a ne mări eficienţa în săptămâna dinaintea sărbătorilor care pornesc de la principiile generale de management al timpului: 

               1. Totul trebuie să înceapă de la prioritizare: dacă nu faci asta în mod obişnuit, este momentul pentru a-ţi face o listă scurtă a priorităţilor pentru fiecare zi. Dacă parcurgi toate punctele de pe listă, poţi să te destinzi şi să participi şi tu la discuţiile despre concediul de Crăciun sau despre cadourile pe care vrei să cumperi celor dragi.

               2. Atenţie la ora de culcare: În această perioadă, fiecare seară este prilej de ieşit în oraş. Fie că vorbim de un concert de Crăciun, un cocktail, sau o altă petrecere de Crăciun, încearcă să ajungi acasă la o oră rezonabilă. Ajută-ţi copul să fie mai productiv! Dacă ajungi târziu şi nu te odihneşti suficient, productivitatea scade pentru că vei fi foarte obosit şi îţi vei pierde timpul făcându-ţi cafele şi lamentându-ţi oboseala.

               3. Ia-ţi pauze: Cu toate că este foarte greu să rezişti poveştilor despre reţetele de prăjituri sau cum îşi împodobesc alţii bradul, stabileşte-ţi pauze o dată la o oră şi jumătate, foloseşte-te de ele pentru discuţii festive, dar între pauze încearcă să nu porţi small-talks. Nu îţi cere nimeni să fii Grinch-ul Crăciunului, dar cu cât te concentrezi mai mult, cu atât îţi termini mai repede treaba şi nu trebuie să stai peste program.

               4. Elimină distragerile: Ştim deja că toată lumea ne cere asta… Dar mai sunt doar câteva zile. Ce ar fi ca în aceste zile să nu ne verificăm Facebook-ul, Twitter-ul sau YouTube-ul? Vom observa că ne rămâne mai mult timp pentru socializarea reală şi pote fi un exerciţiu foarte bun pe viitor în cazul în care vrem să ne stabilim o zi fără Social Media.

               5. Lucrează sub semnul eficienţei: Dacă vrei să fii mai eficient trebuie să ţii cont, în permanenţă de obiectivul tău. Poţi începe prin a te întreba constant dacă ceea ce faci este productiv, să îţi faci curăţenie pe birou… ceea ce te face mai productiv, sau să îţi lipeşti undeva la vedere un post-stick cu un mesaj motivaţional sau mai simplu: Eficienţă!

               6. Pregăteşte-ţi seara programul pentru a doua zi: Dacă seara, înainte să pleci acasă îţi notezi pe o hartie de unde trebuie să începi în cealaltă dimineaţă, scade riscul de a te împiedica în alte activităţi minore.

Nu uita, toate aceste trucuri te vor ajuta pe deoparte să îţi creşti eficienţa înaintea sărbătorilor dar, totodată îţi vor economisi timpul petrecut la birou în favoarea celor dragi şi te vor educa în spiritul eficienţei.Testimoniale

"M-am simțit bine în timpul interviului, așa cum nu m-am mai simțit de multă vreme. Mi-a plăcut deschiderea recruiterului și faptul că am primit feedback în timpul conversației telefonice."

Candidat implicat în procesul de recrutare

„Trainer comunicativ, deschis, pregătit atât în ceea ce privește partea teoretică cât și cea practică.
Training bine structurat.”

Elena Mihai, Banca Transilvania

„Îmi place foarte mult Monica atât ca persoană cât și ca trainer, face totul să pară ușor și amuzant.
Trainingul a fost unul productiv, am învățat foarte multe, mi-a plăcut atmosfera destinsă și interactivă”

Mirela Atudorei, Transylvania College

Like us on Facebook

Nume:
Email:
Companie:
Functie:
 

 

 

 

Telefon: +1 479 231 4221  

 

Adresa: Str. Macesului nr. 56i,
Cluj-Napoca, jud. Cluj
© 2021 Artwin Consulting - firma de consultanta resurse umane, training si coaching