+1 479 231 4221
Blog

Cele două minute dinaintea interviului


Amy Cuddy, pshiholog social la Harvard Business School, cercetează limbajul non-verbal și cum poziția corpului nostru și stările autoimpuse ne ajută să trecem peste "amenințările percepute de tip social."

Studiul realizat de Amy constă în urmărirea consecințelor poziției corpului asupra modului în care ne simțim și efectele acestuia în situații sociale cheie din viețile noastre.

Ea a împărțit studenții participanți la experiement în două grupuri, i-a dus în încăperi separate și le-a dat sarcini diferite. Primului grup i s-a spus să adopte poziții corporale de superioritate iar celui de-al doilea grup i s-a cerut să adopte poziții de inferioritate. 

După exact două minute petrecute în aceste poziții, membri celor două grupuri au trebuit să susțină un interviu pentru un job și suprinzător, cei care au adorpat înainte poziții de superioritate au obținut în procent de 100% jobul, pe când celălalt grup nu au convins intervievatorul că sunt persoana potrivită. Postura corpului, zâmbetul și încrederea în sine este un element primordial într-un interviu.

Dacă urmează să susții un interviu important nu uita ca înainte cu câteva minute trebuie să zâmbești, să ai o poziție corectă a spatelui, să tragi aer în piept și să ai foarte mare încredere în tine. Așa cum susține Amy, "Fake it, until you become it."

Click aici pentru a  urmări discursul lui Amy: Your body language shapes who you are

Testimoniale

"M-am simțit bine în timpul interviului, așa cum nu m-am mai simțit de multă vreme. Mi-a plăcut deschiderea recruiterului și faptul că am primit feedback în timpul conversației telefonice."

Candidat implicat în procesul de recrutare

„Trainer comunicativ, deschis, pregătit atât în ceea ce privește partea teoretică cât și cea practică.
Training bine structurat.”

Elena Mihai, Banca Transilvania

„Îmi place foarte mult Monica atât ca persoană cât și ca trainer, face totul să pară ușor și amuzant.
Trainingul a fost unul productiv, am învățat foarte multe, mi-a plăcut atmosfera destinsă și interactivă”

Mirela Atudorei, Transylvania College

Like us on Facebook

Nume:
Email:
Companie:
Functie:
 

 

 

 

Telefon: +1 479 231 4221  

 

Adresa: Str. Macesului nr. 56i,
Cluj-Napoca, jud. Cluj
© 2022 Artwin Consulting - firma de consultanta resurse umane, training si coaching