+1 479 231 4221
Blog

Câte obiective ai pentru 2014?

Autor: Monica Soare, data publicarii: 25 dec 2013

Pentru că sfârşitul de an se apropie şi acesta este momentul potrivit pentru a ne seta obiectivele pentru 2014, ar fi bine să ne luam o bucată de hârtie şi să transformăm planurile în acţiune.

Pasionaţii programelor de dezvoltare personală şi cei care folosesc managementul prin obiective, sunt obişnuiţi cu diverse tehnici de punere în aplicare a obiectivelor, însă până şi acestora li se întâmplă să îşi pună pe hărtie obiective pe care nu reuşesc să le ducă la bun sfârşit.

Fie că îţi doreşti să introduci un obicei bun în rutina ta zilnică, să înveţi o limbă străină sau îţi doreşti să treci la un alt nivel pe plan professional paşii pentru a te ţine de obiectivele tale sunt următorii:

     1. Obiective realizabile: încearcă să fii realist şi să îţi setezi obiective pe care le poţi pune în aplicare cu ajutorul resurselor pe care le ai la dispoziţie în acest moment. Dacă ai o bază stabilă şi ştii unde vrei să ajungi, oportunităţile nu vor întârzia să apară. Tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi ochii şi să te foloseşti de orice şansă de a trece la un alt nivel.

     2. 30 de zile: dacă îţi propui să introduci un nou obicei nou în rutina ta zilnică, încearcă să o faci pentru 30 de zile consecutive. Psihologii spun că după 30 de zile, mintea noastră se obişnuieşte cu o comandă, iar după cele 30 de zile vom simţi că ne dorim să continuăm acel obicei. Fie că este vorba de a face 100 de abdomene în fiecare seară sau de a citi o jumătate de oră, ne vom organiza timpul aşa încât această activitate să aibă loc în programul nostru.

     3. Limitează-te la 3: dacă te ocupi de mai mult de 3 obiective într-o zi, rişti să te laşi distras de tot felul de activităţi şi să nu termini nimic din ce ai început. Întotdeauna vei renunţa la unul dintre obiective în favoarea treburilor zilnice. Închipuie-ţi cât ar fi de greu să faci pe zi oră de germană şi o oră de sport, să citeşti încă o oră noutăţile din domeniul tău de activitate şi două ore să îţi ajuţi copiii la teme. Ameţim doar gândindu-ne la faptul că trebuie să mergem şi la job sau faptul că stăm o oră în trafic. Dacă îți setezi mai multe obiective pentru anul 2014, secretul este să le planifici pe tot parcursul anului, așa încât să nu depășești cifra magică de trei pe zi. Cu toate astea, mulţi reuşesc să le facă pe toate, asta datorându-se faptului că îşi organizează excelent timpul.

     4Calculează procesul în etape: dacă ţi-ai impus să înveţi o limbă străină, într-un an, poţi incepe de la un program autodidactic care să dureze 4 luni, apoi în următoarele 4 luni poţi lua ore de la un profesor, ca mai apoi să te înscrii într-un club de conversaţie.

     5. Make it fun: Nu uita că orice obiectiv poate fi prilej de a întâlni oameni noi, de a-ţi crea relaţii de lungă durată sau de a te distra. Dacă ţi-ai propus să scazi în greutate 10 kg, acum este momentul să înveţi să înoţi, să mergi la cursuri de echitaţie sau dacă nu iţi permite bugetul, să alergi în parc sau să te înscrii într-un club de ciclism.Testimoniale

"M-am simțit bine în timpul interviului, așa cum nu m-am mai simțit de multă vreme. Mi-a plăcut deschiderea recruiterului și faptul că am primit feedback în timpul conversației telefonice."

Candidat implicat în procesul de recrutare

„Trainer comunicativ, deschis, pregătit atât în ceea ce privește partea teoretică cât și cea practică.
Training bine structurat.”

Elena Mihai, Banca Transilvania

„Îmi place foarte mult Monica atât ca persoană cât și ca trainer, face totul să pară ușor și amuzant.
Trainingul a fost unul productiv, am învățat foarte multe, mi-a plăcut atmosfera destinsă și interactivă”

Mirela Atudorei, Transylvania College

Like us on Facebook

Nume:
Email:
Companie:
Functie:
 

 

 

 

Telefon: +1 479 231 4221  

 

Adresa: Str. Macesului nr. 56i,
Cluj-Napoca, jud. Cluj
© 2021 Artwin Consulting - firma de consultanta resurse umane, training si coaching